duminică, 20 iunie 2010

Prietenul numarul... ?

… poate ca nu reusesti intotdeauna sa fii ceea ce ei isi doresc sa fii. Nici nu ai avea cum. Dar, stii cum e, intotdeauna vor exista persoane care te vor iubi sau macar vor tine la tine intr-o oarecare masura. Sunt persoane la care nu te astepti, care rasar in viata ta cand te astepti mai putin sau fix cand ai nevoie de ele, oferindu-ti un zambet, o privire, o mana intinsa atunci cand esti prea distrusa ca sa te mai aduni de pe jos si un ras din tot sufletul cand simti nevoia sa zambesti oarecum printre lacrimi. Putem deci, avea ceva de genul acesta:
Prietenul numarul 1: este prietenul care ti-a fost intotdeauna alaturi, care te cunoaste de cand lumea si pamantul si care stie dupa voce cand nu ai chef de el, esti suparata, te uiti la un film si vrei sa fii lasata in pace sau ai nevoie de cineva cu care sa vorbesti. Este prietenul care iti spune ca ai cel putin 6 moduri diferite de a zambi, in functie de dispozitia in care te aflii si de situatia in care esti pusa. Este prietenul care a fost in stare sa te accepte din nou ca prietena atunci cand tu i-ai ranit orgoliul masculin, refuzandu-l si spunandu-i ca “vrei doar sa fiti prieteni in continuare”. Este prietenul dupa care stii ca vei plange atunci cand va pleca. Este prietenul fara de care, chiar daca suna ciudat, nu ti-ai putea imagina viata ta normala. 
Prietenul numarul 2: este prietenul acela la care ai tinut mai mult decat ai fi crezut ca e posibil. Este prietenul care a aparut fix cand aveai nevoie de el si tocmai de asta ti-a devenit incetul cu incetul atat de indispensabil. Prietenul pentru care credeai ca ai putea muta si muntii din loc, caruia credeai ca ai putea sa ii spui 1000 de nimicuri in 100 de cuvinte fara a te ingrijora ca l-ai putea plictisi sau enerva. Este prietenul cate iti lua apararea cand aveai nevoie, pe care te puteai baza oricand, sau care te ajuta si te asculta indiferent de situatie, te facea sa razi chiar si atunci cand nu voiai si te putea face sa atingi norii indiferent cat de mica erai. Asta insa pana cand, intr-o zi, prietenul se hotaraste sa plece. De ce? Nu stii, si probabil nu vei afla niciodata. Dar, dupa un timp nici macar nu mai vrei sa aflii. Inchizi ochii, inspiri adanc, apoi ii deschizi din nou. Realizezi, dupa socul de rigoare ca nu este chiar asa de rau, ca nu a meritat oarecum sa plangi si ca viata te taraste dupa ea inainte indiferent ca tie iti place sau nu. Asa ca, da, te ridici, te scuturi de praf, si pleci mai departe.
Pe drumul tau, nu dupa mult timp, il vei intalni pe prietenul numarul 3. El te va intampina cu un zambet amuzat de freza ta ciufulita si de fata ta lipsita de chef, tocmai iesita din hibernare, insa nu iti va spune nimic initial. Te va examina de la distanta pana cand, intr-un final, va gasi oportunitatea sa iti vorbeasca. Si chiar o va face. Incet incet iti va deveni din ce in ce mai simpatic, insa, din pacate pentru el, va fi aproape permanent in umbra prietenului numarul 2. Asa ca, vrei - nu vrei, vei incerca sa nu-l ranesti. El se va bosumfla, e drept, dar, dupa o perioada de timp, veti redeveni prieteni buni. Din nou, este prietenul care va fi in stare sa isi calce oarecum pe orgoliu si sa te vada din nou ca pe prietena lui, chiar daca sa zicem ca la un moment dat ai fost un pic (mai mult) nesimtita cu el.
Prietenul numarul 4: ei bine, prietenul numarul 4 nu e tocmai un prieten. Este doar un amic care s-a nimerit a fi acolo cand ai avut nevoie de el. Dar care, din pacate, nu ramane decat un amic.
Prietenul numarul 5: hmm, prietenul acesta este oarecum complicat. Este prietenul acela care ar fi in stare sa strice tot ce ati avut pana atunci pentru un impuls de moment si care chiar va face acest lucru doar pentru ca asta simte atunci. Este prietenul acela care este sincer cu tine insa ii este teama ca ar putea sa te raneasca fiind sincer cu tine tot timpul. Este prietenul pentru care esti constienta ca ai fi in stare sa te lupti dar in acelasi timp esti si mai constienta ca nu vei putea lupta niciodata de una singura cu morile de vant si ca ai nevoie si de ajutorul lui. Este prietenul acela de care te vei bucura permanent ca il vei vedea si a carei simpla prezenta te va face sa te simti mai bine. Din nou, este un prieten fara a carei prezenta nu ti-ai putea imagina viata ta aproape normala.
Si in final, am ajuns la prietenul numarul 6. Prietenul numarul 6 este sau va/poate deveni unul dintre cei mai buni prieteni ai tai, desi initial nu aveati nici o tangenta. Este prietenul acela care te face sa zambesti cand iti e greu si sa razi din tot sufletul atunci cand se pune pe sotii. Tot el iti va spune ca ai 8 nu 6 moduri diferite de a zambi si te va tachina sau mai pe romaneste, va face misto de tine cu fiecare ocazie pe care o va prinde. Este cel pe care il vei stresa chiar si fara sa vrei sa il stresezi, insa pe el nu il va deranja acest lucru, sau cel putin nu iti va spune sau arata niciodata chestia asta. Este prietenul acela caruia, chiar daca 91,5% din discutiile voastre sunt numai din randul glumelor, simti totusi ca ii poti spune orice, daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva. Este prietenul acela care va disparea cand iti va fi lumea mai draga, de care nu vei mai auzi nimic cu lunile, dar atunci cand va reveni, va fi ca si cand nu ar fi fost fost plecat deloc. Veti rade si veti glumi impreuna. Poate suna ca un cliseu, dar nu e. Dar de multe ori va fi sau deja este pur si simplu persoana potrivita la momentul potrivit.
P.S: Tu in care categorie crezi ca te incadrezi?

7 comentarii:

Anonim spunea...

2 din pacate:(
i feel awful:(

Simoo. spunea...

>:D< don't be blue, i still love you:*

blackbird spunea...

hmmm...no 1 :P


love you maaah>:D<...i'm gonna miss you :-<:-<
dar las' ca pana plec mergem la maaare :X

Simoo. spunea...

love you too, bai! >:D<

Anonim spunea...

Ma simt prietenul (al)6(-lea)

Simoo. spunea...

>:D< esti prietenul al 6-lea.

Suflet naiv spunea...

Adevarat ceea ce spui :)